ro
Blog

Ziua Internationala a Profesorului pentru Cambridge School Bucuresti

from the garden

Sarbatorita inca din 1994, ziua de 5 octombrie este Ziua Internationala a Profesorilor. Aceasta ne reaminteste de rolul si impactul pe care acestia il au in vietile noastre, de realizarile si contributiile pe care le aduc. In 2020, UNESCO propune tema “Profesorii: conducand in situatii de criza reimaginand viitorul” si doreste sa le multumeasca tuturor profesorilor pentru eforturile depuse, cu atat mai mult in situatia actuala. Cu totii am intalnit profesori minunati, care ne-au ghidat si ajutat in viata. E-laborator doreste sa sustina atat cadrele didactice, cat si studentii, prin furnizarea mobilierului de inalta calitate pentru institutiile de invatamant! 

Conform unor studii britanice, un mediu adecvat poate imbunatati rezultatele elevilor cu pana la 16%. Un astfel de mediu nu trebuie sa excluda lumina naturala, care are cel mai mare impact asupra elevilor, elemente de design ale mobilierului si ale clasei, incluzand culori, amplasamentul mobilierului si spatiul asociat fiecarui student. Toate acestea si multe altele sunt luate in considerare cand lucram cu si pentru institutiile de invatamant. 

Profesorii si conducerea Cambridge School Bucuresti stiu aceste informatii si impreuna am realizat laboratoare de fizica, biologie si chimie pentru cei 600 de elevi. Au fost alese culori neutre care sa reflecte lumina naturala pentru blaturile de lucru, iar pentru fetele dulapurilor au fost adaugate accente de culoare, menite sa sparga monotonia si sa invioreze camera. Calitatea superioara a produselor, cat si a nisei chimice, ii familiarizeaza pe elevi cu aparatura unui laborator, oferindu-le o prima oportunitate de a interactiona cu acest mediu de lucru. Astfel, am realizat pentru elevi cadrul perfect de asimilare a noilor cunostinte, iar pentru profesori un mediu perfect de predare!