ro
Blog

Laboratorul anului 2020: Fundatia Stavros Niarchos - Universitatea Rockfeller

from the garden

SEFA (The Scientific Furniture Association) acorda in fiecare an premiul 'Laboratorul Anului' ca recunoastere a eforturilor depuse de o echipa de arhitecti, directori si project-manageri de laborator, producatori, distribuitori si dezvoltatori in realizarea unei cladiri sau a unui complex de cladiri de laboratore. Castigatorul acestui premiu exceleaza in toate categoriile, de la termenele de executie la utilizarea energiilor sustenabile, materiale si tehnologii, depasind astfel asteptarile clientului legate de un simplu laborator si implementand solutii inovatoare.

Aceste cladiri nu sunt unice doar din punct de vedere arhitectural si estetic, ci si functional. Ele au fost gandite in cele mai mici detalii, de la susteinabilitatea materialelor utilizate si cata energie vor economisi, cum vor fi organizate incaperile astfel incat acestea sa fie primitoare si sigure, felul in care intsalatiile, sistemele de ventilatie si cele electrice vor fi incorporate. Salile laboratoarelor vin cu solutii din domeniu care sa faca acest mediu mai primitor, sa integreze cele mai noi echipamente, sa creasca sigurant si sa maximizeze productivitatea. Toate acestea nu sunt realizate de o singura persoana, ci de o echipa de profesionisti care lucreaza cu si pentru clientii vizionari.

In 2020, acest premiu este acordat Fundatiei Stavros Niarchos - Campusul David Rockefeller, Universitatea Rockefeller. Acest campus se afla in Manhattan, New York City deasupra celebrului East Side River si are 2 cladiri: Marie-Josée si cladirea de cercetare Henry R. Kravis. Arhitectul Joy Barman (Rafel Viñloy Architects) a proiectat o cladire de 5 etaje, unde laboratoarele sunt concentrate pe 2 etaje, conform dorintelor celor de la Rockefeller. Ei considera ca elementul cheie al descoperiilor stiintifice este colaborarea inter-disciplinara, iar pentru a o facilita si incuraja aceasta colaborare au ales spatii deschise pentru laboratoare, care sa ii motiveze pe colegi sa interactioneze.

Ii felicitam pe toti cei implicati in acest proiect, toti participantii si pe membrii SEFA care au judecat proiectele. Am avut placerea sa vedem acea cladire in Noiembrie 2018, cu ocazia celei de 30-a intalniri anuale SEFA.

Firma noastra a fost prezenta la acest eveniment la invitatia generoasa Bicasa Italia. Multumim pe aceasta cale d-lui Fabio Biffi - CEO Bicasa si d-lui Valentino Inama - Project Manager, parte din castigatorii din acest an ai prestigiosului premiu.

In calitate de membru SEFA, firma noastra, E-laborator Feeria, are placerea sa va informeze despre cele mai noi tendinde in domeniul mobilierului de laborator, propununandu-va in acelasi timp cele mai bune materiale procurate direct de la furnizori recunoscuti si certificati de aceasta asociatie.

Ne face placere sa va prezentam proiecte de top care pot inspira  viitoarele investitii din domeniu si va stam la dispozitie cu sfaturi si consultanta in acest sens, Proiectare specializata, ofertare si asistenta in implementarea proiectelor dvs!