ro
Blog

Autolaboratoare: ne miscam impreuna!

from the garden

Munca din laborator ne schimba vietile in fiecare zi, iar unul din obiectivele noastre este sa imbunatatim modul in care laboratoarele functioneaza! Autolaboratoarele sau laboratoarele mobile ofera oportunitatea deplasarii pe teren, cu tot cu mediul de lucru.

Impreuna cu Envirotronic, am echipat un asemenea autovehicul si l-am facut potrivit pentru astfel de misiuni pe teren. Acesta a fost izolat termic cu panouri rezistente chimic, apoi dotat cu mobilier realizat din profile din aluminiu anodizat si suprafete din tabla de otel-inox care nu sunt degradate de umiditate/coroziune si am ales o pardoseala mata, usor igienizabila si antiderapanta. Am folosit tabla de aluminiu striata pentru extra-protectie impotriva impactului mecanic in zonele susceptibile acestuia, iar din punct de vedere electric, automobilul a fost iluminat si echipat cu prize de 12 volti pentru alimentarea aparatelor de analiza.

Un astfel de autolaborator este ideal pentru toti cei care au nevoie de toate facilitatile unui laborator de detectie pierderi (de apa) sau analize fizico-chimice pe teren. Spatiul este amenajat sa vina in intampinarea nevoilor operatorilor si este dotat cu birou rabatabil operator, prize pentru alimentarea/incarcarea echipamentelor.

Autolaboratoarele pentru detectie pierderi indeplinesc cerintele operatorilor de apa si sunt dotate cu toata gama larga de produse necesare operarii pe teren: de la truse de scule cu ridicatoare magnetice de capace si echipamente de protectie pana la detectoare acustice de teren, loggeri de zgomot cu sistem de corelare avansata si telemetrie, debitmetre ultrasonice portabile cu dataloggeri pentru inregistrarea si transmiterea informatiilor colectate, laptop performant si toate accesoriile necesare efortului de localizare a pierderilor de apa in retelele de alimentare. Toate echipamentele sunt securizate pe timpul transportului, pentru a evita rasturnarea sau coliziunea acestora pe drumurile accidentate.

Autolaboratoarele pentru analize fizico-chimice sunt solutia ideala pentru masuratori rapide si precise pe teren. Acestea pot fi echipate atat cu instrumente portabile cat si cu analizoare complet automate in functie de complexitatea analizelor care se doresc efectuate. Acestea sunt 100% configurabile in functie de necesitatile operatorilor si permit extinderea ulterioara a gamei de analize.